Ноосфера: міфи і реальність - Ситник, К. (Вісник НАН України, 2003)
140-річчя від дня народження В.І. Вернадського — серйозний привід не тільки для
всебічного осмислення ролі цього видатного вченого в історії вітчизняної науки, а й
для поглибленого аналізу розвитку його фундаментальних ідей у сучасному світі.
Отже, статті з таким аналізом є закономірним продовженням попередньої
публікації, присвяченої ювілею нашого геніального співвітчизника (див.: К. Ситник, В.
Багнюк. Він бачив через століття // Вісн. НАН України. — 2003. — № 2. — С. 51—62).