Спогади як джерело дослідження нацистського окупаційного режиму на Кіровоградщині (1941–1944 рр.) - Михайлюк, М. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті на основі спогадів очевидців аналізується функціонування
нацистського окупаційного режиму на Кіровоградщині. Основна увага
акцентується на проблемах евакуації матеріальних і людських ресурсів,
мобілізації на фронт, німецько-українських відносинах, Голокості.
Розглядається релігійне питання, а також функціонування соціально-економічної інфраструктури регіону, життя та побут місцевого населення В статье на основании воспоминаний очевидцев анализируется
функционирование нацистского оккупационного режима в Кировоградской
области. Основное внимание акцентируется на проблемах эвакуации
материальных и человеческих ресурсов, мобилизации на фронт, немецко-украинских отношениях, Холокосте. Рассматривается религиозный вопрос,
а также функционирование социально-экономической инфраструктуры
региона, жизнь и быт местного населения. In the article, basing on the recollections of the eyewitnesses, the functioning
of the Nazi occupational regime is being analysed in Kirovograd district.
The attention is given to the problems of evacuation of financial and still human
resources, mobilization to the front, German-Ukrainian relations, Holocaust. A
religious topic, and also the functioning of socio-economic infrastructure of the
region, life and way of life of the local population, is examined.