Музейні експонати як джерела локальної історії: педагогічний аспект - Караманов, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
Проаналізовано освітні потенціали музейних джерел локальної історії. Виокремлено особливості інтерпретації та аналізу музейних експонатів у контексті організації навчального процесу. Визначено міждисциплінарний характер актуальних питань навчання й виховання у музеї. Проанализированы образовательные потенциалы музейных источников локальной истории. Выделены особенности интерпретации и анализа музейных экспонатов в контексте организации учебного процесса. Актуальные вопросы обучения и воспитания в музее носят междисциплинарный характер. Educational potentials of museum sources of local history are analysed. Features of interpretation and the analysis of museum exhibits in the context of the organisation of educational process are allocated. The interdisciplinary character of actual problems of training and education in a museum is revealed.