Мораль та етика в геронтології - Безруков, В. (Вісник НАН України, 2002)
Останнім часом у геронтології завдяки досягненням сучасних наук (передусім генетики,
генної інженерії, клітинної біології, клонування тканин, органів і вищих організмів)
морально-етичні проблеми набули найгострішого звучання. А проблеми моралі та етики в
геріатрії, лікуванні хворих похилого і старечого віку, у підтриманні життя безнадійно
хворих або подовженні життя хворим та здоровим здавна цікавили вчених, лікарів та
суспільство загалом.