Містобудування і архітектура як джерело локальної історії Одеси XVIII–XIX ст - Латишева, Л. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті на конкретних прикладах досліджується джерельна інформативність
містобудівних планів, архітектурних будівель і споруд Одеси з
метою застосування цієї інформації у курсі історії архітектури та краєзнавства. В статье на конкретних примерах исследуется источниковая
информативность градостроительных планов, архитектурных зданий и
сооружений Одессы с целью использования этой информации в курсе
истории архитектуры и краеведения. Special examples of the arcitectural plans, the architectural buildings and
the constructions of Odessa are investigated in the article with the purpose of
using this information in the source of studying architectural and local history.