Значення місцевої історії у загальній історії Швейцарії - Песчаний, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
Стаття присвячена розгляду ролі місцевої історії в загальній історії Швейцарії, а також турботі швейцарців про збереження історичної пам’яті про свій край і як результат – вихованню їх патріотами своєї землі. Статья посвящена выяснению роли местной истории в общей истории Швейцарии, а также заботе швейцарцев о сохранении исторической памяти о своем крае и как результат – воспитанию их патриотами своей земли. The article is devoted to finding out the role of local history in general history of Switzerland, and also concern of Swisses about the maintainance of historical memory about their region and as a result – their formation as patriots of their land.