Поліфункціональні територіальні екосистеми: сутність, ознаки, функції - Вартанян, Г.В. (Економічні інновації, 2013)
У статті обґрунтовано сутність поліфункціональних екосистем цілісних територій, природноресурсний потенціал яких здатен забезпечувати виконання кількох функцій, що можуть стати основою для розвитку різних видів економічної діяльності, забезпечуючи достатній рівень конкурентоспроможності порівняно з іншим способом використання території, виявлено їх основні ознаки, критерії ідентифікації та функції. In the article the essence of multifunctional ecosystems integrated areas of natural resources potential which is able to enforce several functions that can be the basis for the development of various economic activities, ensuring an adequate level of competitiveness compared with other means of using the territory, found their main features and criteria for identifying features.