Історіографія проблеми боротьби з тероризмом (2007 – 2009 роки) - Козерод, О. (Політичний менеджмент, 2009)
Напруга боротьби з тероризмом стала на сьогодні такою, що
дослідження цієї проблеми набуло не стільки теоретичного, скільки
практичного значення. Ефективна протидія цьому світовому злу
потребує не тільки теоретичного аналізу й узагальнень, але й
практичних порад урядам та антитерористичним структурам
щодо запобігання цій глобальній загрозі. Антитерористичним
заходам присвячують свої праці відомі фахівці з питань безпеки
і збереження миру у різних країнах світу. Останні два роки
стали важливим періодом розвитку історіографії проблем
тероризму, чому сприяли активна діяльність міжнародних
організацій відповідного спрямування та поява нових загроз у сфері
міжнародної безпеки.