Генеалогічні дослідження в музеї історії міста Горлівки: універсальний масштаб і смисловий центр історії - Савенко, Н. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
Музей історії міста Горлівки вивчає та експозиційно відображає
історію свого міста за допомогою сімейних архівів горлівчан. З 2000 р. на
базі музею щорічно відбуваються науково-практичні конференції «Генеалогія
горлівчан», друкуються матеріали за результатами досліджень. Цей
інтерактивний підхід в сучасному вимірі є ефективним і актуальним, спрямованим
на використання сімейних джерел: документів, різноманітних
раритетів та спогадів. Аналіз генеалогічних аспектів набуває своєї важливості
і в сенсі підтвердження або спростування деяких «міфів» про Донбас. Музей истории города Горловки изучает и экспозиционно представляет
историю своего города с помощью семейных архивов горловчан. С 2000 г.
на базе музея организовываются научно-практические конференции
«Генеалогия горловчан», печатаются сборники материалов по результатам
исследований. Этот интерактивный подход в современном измерении
эффективен и актуален, направлен на использование семейных источников:
документов, разнообразных раритетов и воспоминаний. Анализ генеалогических
аспектов дает возможность усилить значение данных исследований и
в смысле подтверждения или развеивания некоторых «мифов» о Донбассе. The museum of Gorlivka’s history researches and expositionally represents
the history of the town by means of town dwellers’ family archives. From 2000 on the base of museum annually there are scientific practical conferences «Genealogy
of Gorlovka dwellers», the results of researching are published. This
interactive method in the modern situation is effective and actual, directed on the
use of family sources: documents, various rarities and memories. The analysis
of genealogical aspects is very important as for confirmation so for refutation
of some «myths» about Donbas.