Цигани Охтирщини (за матеріалами усних джерел та родинних фотоархівів) - Сторожко, Т.; Зіневич, Н. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
В статті за родинними фотоальбомами та усними джерелами досліджуються
долі трьох циганських сімей, які поклали початок сучасному
циганському населенню Охтирського району Сумської області. Продемонстровано,
що в поєднанні з усними розповідями фотографія допомагає
реконструювати сторінки минулого, зробити логічнішою та цільнішою
життєву історію однієї особи, родини, окремої групи людей, зокрема циган
Охтирщини. В статье на основе семейних фотоальбомов и устных источников
рассмотрены судьбы трех цыганских семей, которые положили начало
современному цыганском населению Ахтырского района Сумской области.
Продемонстрировано, что в сочетании с устными рассказами фотография
помогает реконструировать страницы прошлого, сделать логичной и
цельной жизненную историю одного человека, семьи, группы людей, в
частности цыган Ахтырщины. Article, the fate of 3 gypsy families basing on the photoalbums of which
gave the beginning to the modern gypsy population in Ohtyrka district of Sumy
region is discloset. It is demonstrated that in the combination with oral stories
the photo helps reconstruct the past, and make logical and whole life story of
one person, family, the group of people, including Gypsies of Ohtyrschyna.