Нова Січ і гайдамацький рух: археографічні публікації та актуалізована джерельна база - Барановський, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
Серед соціальних процесів в українській історії XVIII ст. важливе
місце займає взаємодія Запоріжжя з гайдамацьким рухом. Формування
джерельної бази з даної проблеми здійснюється шляхом публікацій документів і їх використання в загальноісторичних та спеціальних джерелознавчих дослідженнях. Среди социальных процессов в украинской истории XVIII ст. важное
место занимает взаимодействие Запорожья с гайдамаческим движением.
Формирование комплекса источников по данной проблемме проводится
путем их опубликования и использования в исторических и специальных
источниковедческих исследованиях. Among social processes in the Ukrainian history of XVIII cent. the important
place borrows interaction of Zaporizhzhya with haydamakian movement.
Formation of a complex of sources on given problem is spent by their
publications, and use in historical and special source study researches.