Дворянство Лебединського повіту Харківського намісництва за абетковими списками 1786 р - Михайліченко, М. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
В статті, на основі абеткового списку дворян Лебединського повіту,
досліджено становище місцевого дворянства. Особлива увага приділяється аналізу соціального і матеріального становища козацької старшини, її
шлюбної політики. В статье, на основе алфавитного списка дворян Лебединского уезда,
исследовано положение местного дворянства. Особое внимание автор уделяет анализу социального и материального положения казацкой старшины, ее брачной политики. The article that is based on the handlist of Lebedin’s nobility is devoted
to the situation of the local elite. The author analyses the social status, financial
position and marriage relations of Cossack officialdom.