Індуктивна математика - Сергієнко, І.; Гупал, А. (Вісник НАН України, 2002)
У зв'язку з неповнотою аксіоматично-дедуктивного підходу показано, що у сучасній
математиці рівною мірою повинна розвиватися та використовуватися індуктивна
математика. При цьому байєсівський підхід виявляється основою побудови оптимальних
процедур індуктивного виводу та індуктивної логіки.
Обґрунтовано, що байєсівські мережі та ланцюги Маркова утворюють джерело нових
важливих прикладних застосувань. Due to incompleteness of axiomatic-deductive approach is it shown that inductive mathematics
is to be equally developed and applied in modern mathematics.
Bayesian approach is the basis of construction of optimal procedure of inductive inference and
inductive logic.
Bayesian networks and Markov shains are the source of new important applications.