“Карибське узбережжя, де мені пощастило народитися ...” (мариністична тема в інтерпретації габріеля Гарсіа Маркеса) - Сєрікова, А.Л. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті висвітлюється творчість Габріеля Гарсіа Маркеса у контексті художньої
мариністики. Дослідження проводиться на матеріалі оповідань письменника; увага приділяється
засобам зображення моря та приморського міста у прозі митця; детально аналізуються
особливості “морської” теми в інтерпретації письменника. Проводиться паралель між світом
реального і міфічного; з’ясовується специфіка взаємоіснування мешканців примор’я та морського
узбережжя. В статье исследуется творчество Габриеля Гарсиа Маркеса в контексте художественной
маринистики. Для анализа выбраны рассказы писателя, богатые образами моря и приморского города; уделяется внимание особенностям их интерпретации. Проводится параллель между
миром реальным и фантастическим; выясняется специфика взаимодействия моря и его жителей. The article is dedicated to works by Gabriel Garcia Marquez connected with the sea and the
seaside town. Much attention is paid to the peculiarities of their interpretation. It is stressed on the ways
of combination of the magic and real life in his stories and on the methods of interaction between people
and the sea.