Культурные и литературные основы английского неовикторианского романа - Скороходько, Ю.С. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Автор статті намагається пояснити причини звернення сучасних англійських письменників
до перiоду правління королеви Вікторіï, а також встановити засади, на яких сформувався
неовікторіанський роман як результат такого звернення. Автор данной статьи предпринимает попытку объяснить причины обращения
современных английских писателей к периоду правления королевы Виктории, а также установить
основы, на которых сформировался неовикторианский роман в результате такого обращения. The article presents the reasons of modern English writers’ interest towards Queen Victoria
reign period and defines the neo-Victorian novel formation fundamentals.