Термін у системі та поза нею: особливості функціонування медичної термінології в мас-медіа - Сизонов, Д.Ю. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Розглядається термін в системі та поза нею, розставлені акценти на ознаках, основних
фонових та прагматичних характеристиках терміна як семіотичної одиниці, аналізуються
особливості функціонування медичної термінології в текстах стилю масової інформації, а також
процеси детермінологізації, метафоризації, неологізації, прийоми іронії та самоіронії. Рассматривается термин в системе и вне, расставлены акценты на признаках, основных
фоновых и прагматических характеристиках термина как семиотической единицы, анализируются
особенности функционирования медицинской терминологии в текстах стиля массовой
информации, а также процессы детерминологизации, метафоризации, неологизации, приемы
иронии и самоиронии. We consider the term in the system and outside, placed the emphasis on signs, the main
background and pragmatic characteristics of the term as a semiotic unit, analyzes the features of the functioning of medical terminology in the text-style media, as well as processes determinologization,
metaphorisation, neologizing, techniques of irony and self-irony.