Порівняння як елемент ідіостилю Люко Дашвар - Вороніна, Ю.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті окреслено коло дослідників, що займаються вивченням проблеми порівняння та
гендерною лінгвістикою, зазначено мету, завдання, об’єкт та предмет дослідження, актуальність
роботи. Проаналізовано індивідуально-авторські порівняльні структури Люко Дашвар, що є
характерною ознакою ідіостилю письменниці. Класифіковано порівняльні конструкції та описано
гендерну специфіку їх побудови, виділено трансформовані порівняння. Приділено увагу специфіці
парцельованих порівняльних структур. В статье очерчен круг исследователей, занимающихся изучением проблемы сравнения и
гендерной лингвистикой, определены цель, задачи, объект и предмет исследования, актуальность
работы. Проанализированы индивидуально-авторские сравнительные структуры Люко Дашвар,
являющиеся характерным признаком идиостиля писательницы. Классифицированы сравнительные
конструкции и описана гендерная специфика их построения, выделены трансформированные
сравнения. Уделяется внимание специфике парцеллированных сравнительных структур. The article highlights the circle of scientists who investigate the problems of simile and gender
linguistics. The aim, object and as well as the actuality of job are mentioned. The work is focused on
individual in the works of Luko Dashvar which forms the extraordinary style of the author. Gender special traits of simile build are classified and described. The attention is also paid to transformed
similes and to specific parcellized comparative constructions in text.