Метод решения гамильтоновой задачи коммивояжера - Гаращенко, И.В.; Морозов, А.В.; Панишев, А.В. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
Предлагается двухэтапный метод поиска решения гамильтоновой задачи коммивояжера, который либо находит решение поставленной задачи, либо корректно устанавливает, что задача неразрешима. Разработанный метод имеет значительно меньшую потребность в вычислительных ресурсах, чем известные алгоритмы. Пропонується двоетапний метод пошуку розв’язання гамільтонової задачі комівояжера, який або знаходить розв’язання поставленої задачі, або коректно встановлює, що задача не має розв’язання. Розроблений метод має значно меншу потребу в обчислювальних ресурсах, ніж відомі алгоритми. The two-stage method is offered for solving the Hamilton commercial traveller problem which either finds a solution or correctly specifies that task in unsolvable. Developed method has significantly lesser computational power requirements than known analogues.