Двокомпонентні номінації як джерело поповнення лексики живої природи українських східнослобожанських говірок - Верховод, О.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті подано аналіз двокомпонентних номінацій у ТГЛ “Жива природа” в українських
східнослобожанських говірках; зокрема розглянуто вияв двокомпонентних назв у складі лексики
живої природи українських східнослобожанських говірок; з’ясовано частотність вживання
аналізованих сполук у досліджуваному континуумі. В статье проанализированы двукомпонентные номинации в ТГЛ “Живая природа” в
украинских восточнослобожанских говорах; в частности, рассматривается выявление
двухкомпонентных названий в составе лексики живой природы украинских
восточночлобожанских говоров; рассматривается частота употребления анализированных
соединений в исследуемых говорах. Two-component nominations in TGL “Living Nature” in Ukrainian East-Slobozhansky sayings
are analyzed in the article; in fact it shows the finding out of two-component names among lexis of living nature of Ukrainian East-Slobozhansky sayings; it deals with the often use of analyzed joinings in
investigated dialects.