Назви страв із м’яса в українських східнослобожанських говірках - Волошинова, М.О. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті розглянуто лексеми на позначення страв із м’яса, характерні для українських східнослобожанських говірок. Здійснено лінгвогеографічний аналіз заявленої лексико- семантичної групи, визначено міжговіркові відповідники для різних діалектних зон і семантичні відмінності маніфестантів досліджуваної ЛСГ. З’ясовано основні принципи номінації, подано лексико-семантичну характеристику діалектних номенів. В статье рассмотрены лексемы, обозначающие блюда из мяса, характерные для украинских восточнослобожанских говоров. Осуществлен лингвогеографический анализ заявленной лексико-семантической группы, установлены междиалектные соответствия для разных диалектных зон и семантические отличия манифестантов исследуемой ЛСГ. Определены основные принципы номинации, представлена лексико-семантическая характеристика диалектных номенов. The lexemes as the names of meat dishes which are typical for Ukrainian East Slobozhanshchina dialects are considered in the article. The geographical-linguistic analysis of declared lexical-semantic group is realized, interdialectical analog for different dialectal areas and semantic peculiarities of demonstrators of lexical-semantic group are defined. The main principles of nomination are cleared up; lexical-semantic characteristic is presented dialect nomens.