Обговорення проекту будівництва судноплавного шляху р. Дунай — Чорне море "Соломонове гирло — Жебріянська бухта" (Вісник НАН України, 2002)
27 березня на розширеному засіданні Президії НАН України за участю представників
відповідних міністерств, відомств та громадських організацій України було розглянуто
питання «Про наукове обґрунтування проекту будівництва глибоководного
судноплавного шляху р. Дунай — Чорне море «Соломонове гирло — Жебріянська бухта».