Історична географія та її місце у вивченні регіональної історії України - Вербиленко, Г. (Регіональна історія України, 2013)
Стаття присвячена проблемам становлення вітчизняної історичної географії та її взаємодії з регіонально орієнтованими галузями історичного знання. У фокусі уваги автора – вклад історичної географії у процес концептуалізації історичної регіоналістики. Статья посвящена проблемам становления отечественной исторической географии и ее взаимодействию с регионально ориентированными отраслями исторического знания. В фокусе внимания автора – вклад исторической географии в процесс концептуализации исторической регионалистики. The article examines the problems of formation of national historical geography and its interaction with other branches of historical knowledge, which paid attention to regional peculiarity. The emphasis is done on the contribution of historical geography to the conceptualization of historical regional studies.