Переговори між УПА та угорською армією в контексті міжнародно-політичної ситуації в Європі у 1943 – на початку 1944 рр. - Пагіря, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
В статті автор досліджує проблему переговорів між УПА та угорською
армією в контексті міжнародної та воєнно-політичної ситуації в Європі в
другій половині 1943 – на початку 1944 рр. Простежуються спроби угорського керівництва заключити мир із західними союзниками. В статье автор исследует проблему переговоров между УПА и венгерской армией в контексте международной и военно-политической ситуации в Европе во второй половине 1943 – начале 1944 гг. Прослеживаются попытки венгерского руководства заключить мир с западными союзниками. In the article author investigates the problem of negotiation between
Ukrainian Insurgent Army (UPA) and the Hungarian army in the context of
international and military-political situation in Europe in 1943–1944. Traced
the endeavors of the Hungarian leadership to conduct peace treaty with Western
Allies.