Стратегічний напрям — розвиток високих технологій : оптика та оптоелектроніка на сучасному етапі НТП - Соснін, О. (Вісник НАН України, 2002)
У статті обґрунтовується теза про те, що глобалізація світової економіки, розширюючи
обмін технологіями і знаннями, зумовлює необхідність ретельно і виважено ставитись до
національного науково-технологічного доробку для розвитку інноваційної діяльності
своїх громадян. The article proves the thesis that the globalization of world economy expanding the exchange of
technologies and knowledge causes necessity to deal thoroughly with the national scientific and
technological achievements for the development of the innovative activities of its citizens.