Нові українські політичні реалії і процес формування засад громадянського суспільства - Телешун, С. (Політичний менеджмент, 2008)
В українському суспільстві, яке перебуває нині у стані
транзиту, активно формуються нові суспільні інститути
і суспільні відносини. Ці складні процеси проходять на тлі
перманентних системних криз, що, до речі, є основною ознакою
якісного розвитку перехідного суспільства. Криза як така
не є проблемою для молодого демократичного суспільства.
Серйозні проблеми виникають тоді, коли національний
політико-економічний бомонд виявляється неспроможним
адекватно реагувати на нові суспільні реалії та виклики, з
тактичних міркувань переводячи кризу з категорії творення в
інструмент демонтажу ще нестійких новоутворених суспільних
відносин та інститутів громадянського суспільства.