Розвиток політичної системи України: виклики і загрози - Розумний, М. (Політичний менеджмент, 2008)
Ключовим питанням сучасного етапу розвитку політичної системи України є питання про ефективність тієї моделі управління країною, яка була закладена конституційними змінами 2004 року.