Структура прибутків, майновий стан кліриків Волинсько-Рівненської єпархії 40 – 50-х рр. ХХ ст. - Борщевич, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
Стаття присвячена особливостям матеріального забезпечення православного духовенства Волині протягом півтора десятка післявоєнних
років. Конкретизовано джерела грошових надходжень священиків, зміну
їх структури, величини. Окрему увагу звернуто на фіскальні складові
радянської церковної політики. У наукове використання вводяться раніше
невідомі та маловідомі архівні документи і матеріали. Статья посвячена особенностям материального обеспечения православного духовенства Волыни на протяжении полтора десятка послевоенных
лет. Конкретизировано источники денежных поступлений священников,
изменение их структуры, размеров. Отдельно обращено внимание на фискальную составную советской церковной политики. В научное использование вводяться ранее неизвестные и малоизвстные документы и
материалы. The article is devoted the features of material maintenance of orthodox
clergy of Volyn on an extent of 40 – 50-th of the XX-th century. It is concretised
sources of monetary receipts of priests, change of their structure, the sizes. Is
separately paid the attention on fiscal compound the Soviet church policy.
Unknown and little-known archive documents and materials are entered in
scientific use.