Статичні і динамічні об’єкти в науково-історичному дослідженні - Чеканов, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті розглядається питання про місце історіографічних схем у
реконструкції минулої реальності в ході науково-історичних досліджень
з точки зору впливу цих схем на стабільність сприйняття об’єктів дослідження. В статье рассматривается вопрос о месте историографических схем
в реконструкции прошлой реальности в ходе научно-исторических исследований с точки зрения влияния этих схем на стабильность восприятия
объектов изучения. In the article the question of a place of historiographical schemes in the
past reality’s reconstruction while making scientific historical researches is
viewed from the point of these schemes’ influence on the stability of perception
of the researched objects.