Тестування якості обчислення оцінки перетворення Фур’є фінітних функцій - Супроткін, Р.Г. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
У статті проведено тестування якості алгоритмів обчислення перетворення Фур’є на класах функцій, що
задовольняють умову Ліпшиця, та відповідних їм інтерполяційних класів та показано підвищення якості
обчислень шляхом занурення задачі в більш вузький клас. Були отримані апостеріорні оцінки точності для
розглянутих тестових задач. Була підтверджена шляхом тестування якість квадратурних формул та
апріорних оцінок їх точності. У статті наводяться фрагменти таблиць з результатами тестів. В статье проведено тестирование качества алгоритмов вычисления преобразования Фурье на классах
функций, соответствующих условию Липшица, и соответствующих им интерполяционных классах и
продемонстрировано улучшение качества вычислений путем погружения задачи в более узкий класс. Были
получены апостериорные оценки точности для рассмотренных тестовых задач. Подтверждено путем
тестирования качество квадратурных формул и априорных оценок их точности. В статье приведены
фрагменты таблиц с результатами тестов. The testing of Fourier transform calculation algorithms quality in the classes corresponding the Lipshits condition and
in the corresponding interpolation classes is presented; improvement of calculation quality by including a problem
into a narrower class is demonstrated. A posteriori estimation of accuracy for examined problems was obtained. The
quality of quadrature formulas and a priori estimates of their accuracy were confirmed with testing. There are shown
fragments of tables containing the testing results.