Важелі екологічно безпечної політики (Розробка алгоритму комплексного аналізу соціально-економічних систем) - Буравльов, Є.; Стогній, В. (Вісник НАН України, 2002)
Обґрунтовується необхідність комплексного аналізу соціально-економічної системи
України на основі принципів загальної теорії систем. Такий аналіз покликаний стати
важливим етапом на шляху усунення або істотного зменшення ризиків виникнення в
країні кризових явищ. The topic under discussion is complex analysis of socio-economic systems in Ukraine, based on
the principles of General Systems Theory. The analysis is an important step in decreasing and/or
eliminating risk factors pervasive in a country undergoing economic crisis.