Особливості військово-морської тематики в п’єсі Є. Гришковця “Дредноути” - Бортнік, Ж.І. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті розглядаються характерні особливості військово-морської тематики в монодрамі
Є. Гришковця “Дредноути”. Здійснено аналіз основних методів та прийомів, які використовує
автор для передачі свого бачення проблеми та переосмислення традиційних образів мариністики. В статье рассматриваются характерные особенности военно-морской тематики в
монодраме Е. Гришковца “Дредноути”. Проводится анализ основных методов и приемов, которые
использует автор для передачи своего видения проблемы и переосмысления традиционных
образов маринистики. In the article the main characteristics of the military-sea topic in monodrama J. Gryshkovets
“Drednouts” were developed. The comprehensive analysis of the main methods and principles, which
were used by author in order to transfer his vision of the problem and understanding of the traditional
images of marynistics was offered.