Архетип і символ: проблеми визначення та взаємодії - Процик, І.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті розглядається еволюція поглядів на поняття архетипу та символу та їх взаємодія.
Порушено питання дефініції архетипу й символу та їхній зв’язок із проблемами моделювання
дійсності, функціонування в різних культурах та збереження духовності. В статье рассматриваются эволюция взглядов на понятия архетипа и символа и их
взаимодействие. Поднят вопрос дефиниции архетипа и символа и их связи с проблемами
моделирования действительности, функционирования в разных культурах и сохранения
духовности. The article deals with the evolution of views on the conceptions of archetype and symbol.
The author comprehended the question of the definition of archetype and symbol and its connection
with the problems of modelling of reality, its function in different cultures and with the problem of
surviving of spirituality.