Историческая основа “Проскинитария” Арсения Суханова - Жарова, И.Ю. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
В статье освещаются и частично реконструируются исторические события, которые
нашли отражение в тексте “Проскинитария” Арсения Суханова. Анализируется, в какой мере
изложенные сведения объективно характеризуют процессы общественно-политической жизни
стран Востока. Сделан вывод о принципиальном значении информации, полученной автором,
для русского общества. У статті висвітлено та частково реконструйовано історичні події, які знайшли
відображення в тексті “Проскинитария” Арсенія Суханова. Проаналізовано, якою мірою подані
свідоцтва об’єктивно характеризують процеси суспільно-політичного життя країн Сходу. Зроблено
висновок про принципове значення інформації, отриманої автором, для російського суспільства. The article enlightens and partially reconstructs historic events shown in Arseniy Suhanov’s
“Proskinitariya”. The author analyses how objectively the presented information characterizes the
Eastern countries socio-political life processes. One can find the conclusion concerning the information
principal significance got by the author for the Russian society.