Концепт “водяна стихія” у релігійно-міфологічній літературі Давнього Сходу - Мороз, В.Я. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Статтю присвячено дослідженню релігійних вірувань і міфологічних уявлень жителів Давнього Сходу, вивченню теоретичних основ їх світоглядної системи, розглянуто питання про концепт, міф, символ і знак. Звернено увагу на концептуальне відображення картини світу у релігійно-міфологічній літературі Давнього Сходу. В статье анализируется вопрос о религиозных верованиях и мифологических представлениях жителей Древнего Востока, исследуются теоретические основы их мировоззренческой системы, рассматривается проблема о концепте, мифе, символе и знаке. Обращается внимание на концептуальное отображение картины мира в религиозно- мифологической литературе Древнего Востока. The article conducts analysis on the topic of religious beliefs and mythological views of the nations of the Ancient East, researches theoretical basis of their world outlook system, looks into the problem of concept, myth, symbol and sign. Emphasis is placed on portraying a conceptual picture of the world in the religious mythological literature of the Ancient East.