“К морю” Пушкина: сюжет плавания и поэтическое “голосоведение” - Дмитриева, У.М. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Статья представляет собой анализ мотива морского путешествия в поэзии Пушкина.
В статье прослежено воплощение мотивного комплекса плавания в фонической организации
стихотворения “К морю”. Рассмотрен литературный контекст, развивающий семантику моря как
творческой стихии. Стаття представляє собою аналіз мотиву морської подорожі в поезії Пушкіна. У роботі
простежено втілення мотивного комплексу плавання у фонічній організації вірша “До моря”.
Розглянуто літературний контекст, що розвиває семантику моря як творчої стихії. The analysis of motive of voyage in Pushkin’s poetry in the article. The article is followed the
embodiment of motive complex a swimming in the phonic organisation of a poem “To the sea”.
The literary context is considered, which is developing semantics of the sea as creative elements.