Цінність образу символу “вода” в українській культурі - Приходченко, К.І. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Стаття підносить актуальну проблему – показати поетичний світ образів, міфів, символів,
пов’язаних з водою, водяними істотами, що тягнуться у глибини свідомого та підсвідомого,
відбитих у фольклорних витворах та творах українських письменників. Статья поднимает актуальную проблему – показать поэтический мир образов, мифов,
символов, связанных с водой, водными существами, которые стремятся в глубины сознательного
и подсознательного, отображенные в фольклорных произведениях и произведениях украинских
писателей. Article lifts an actual problem – to show the poetic world of images, myths, the symbols
connected with water, water beings which last from depth conscious and irresponsible, displayed in
folklore creations and in products of the Ukrainian writers.