Семантика морского путешествия в сборнике Блеза Сандрара “Feuilles de route” - Маковская, А.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Статья посвящена анализу поэтического сборника французского писателя первой
половины XX в. Блеза Сандрара. В статье показано как создаётся образ моря, как в
стихотворениях личные впечатления автора превращаются в настоящую поэзию, а также как
поэт использует образные средства кубизма и сюрреализма. Стаття присвячена аналізу поетичної збірки французького письменника першої половини
ХХ століття Блеза Сандрара. У статті показано як створюється образ моря, як у віршах власні
враження автора перетворюються у справжню поезію, а також як поет використовує образні
засоби кубізму та сюрреалізму. The article deals with the analyses of Blaise Cendrars’ collected poems, French writer of the
beginning of the XX century. The article shows how the poet to create the image of the sea, how the
poems turn the author’s personal experience into real poetry, and also how the poet uses figurative
means of cubism and surrealism.