Функціональні параметри танечних пісень - Остапюк, О.О. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті проаналізовано розвиток функціональних параметрів українських танечних
пісень. Основна увага звернена на побутування моностроф у весільній та календарній
обрядовості. В статье проанализировано развитие функциональных параметров украинских плясовых
песен. Основное внимание уделено особенностям бытования моностроф в свадебном и
календарном обрядах. In the article are analysed development of functional parameters of the Ukrainian dance songs.
Мain attention is an appeal on the peculiarities of being of monostrophes in a wedding and calendar
rituals.