Геральдична графіка в Галичині XVII-XVIII ст.: питання історіографії - Жмурко, О. (Інститут народознавства НАН України, 2008)
У статтi аналiзуються геральдична графiка в Галичинi XVII-XVIII ст. як самостiйний мистецький жанр та її вивченiсть в сучаснiй українськiй мистецтвознавчiй науцi. Акцентується на необхiдностi використання комплексного, мiждисциплiнарного методу, залучення матерiалiв iз рiзних сфер гуманiтарних знань, задля отримання якiсного результату. Визначено проблемний спектр iсторiографiї даного питання.