Мовно-сепаратистські тенденції у політичному просторі України - Савойська, С. (Політичний менеджмент, 2008)
У статті розглядаються мовно-сепаратистські тенденції
як політичне явище, обумовлене специфікою функціонування
української мови як державної у регіонах, що вважаються
„двомовними”. З’ясовується специфіка проявів мовно-
сепаратистських рухів на сучасному етапі, уточнюється зміст
і природа цього явища.