Список козаків Охтирського слобідського полку 1764 р. - Потапенко, С. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
Даною публікацією до широко наукового вжитку вводиться важливе
джерело з історії слобідського козацтва. Окрім власне ономастичної
інформації, документ уміщує дані стосовно структури і чисельності сотенної
старшини, а також проливає світло на заходи імперської влади щодо
Слобідських полків напередодні їхньої ліквідації. В данной публикации в научное обращение вводиться важный источник по истории слободского казачества. Документ содержит ономастическую информацию и данные касательно численности и струкруры сотенной
старшины, а также информирует о политике имперской власти в отношенни
Слободских казаческих полков накануне их ликвидации. The article first investigates an important source to the history of Sloboda
Ukraine Cossacks. The document containes onomastic information. It also
involvs data concerning the number and the structure of lower Officials. The
source informs about the governmental policy relative to Sloboda Ukraine Cossack
regiments as well.