Інформаційний потенціал абеткових списків дворян Харківського намісництва - Михайліченко, М. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті здійснено спробу дослідження інформаційного потенціалу
абеткових списків дворян Харківського намісництва. Зроблено висновок
про те, що ці списки є достатньо інформативними, їх інформаційний потенціал дає можливість дослідити соціальне і майнове становище місцевої еліти, особливості її шлюбної політики. В статье исследуется информационный потенциал алфавитных списков
дворян Харьковского наместницества. Сделано взвод о том, что эти списки достоточно информативны и позволяют исследовать социальное и
материальное положение местной элиты, особенности ее брачной политики. In the article attempt of researches into information potential of nobility’s
handlists of Kharkov’s province. The author makes the conclusion that they
are rather informative, their information potential gives an opportunity to
research the social status, financial position and marriage relations of local
elite.