Поняття “держава” в історичній науці в Україні другої половини XIX – початку XX ст. - Богдашина, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті на основі аналізу широкого кола історфографічних джерел
проаналізовані головні підходи істориків того періоду до вивчення цієї
категорії “держава”. В статье на основе анализа широкого круга историографических
источников проанализированы главные подходы историков того периода
к изучению категории “государство”. In the article, based on the analysis of a broad range of historiografical
sources, are examined the main approaches of the historians of the researched
period to study of that category “state”.