Світова урбанізація та проблеми регіонального економічного розвитку - Доленко, Л.Х.; Прокоф’єва, Г.С. (Економічні інновації, 2013)
Прискорені темпи світової урбанізації вимагають прискіпливої уваги до її наслідків. З одного боку, вона стимулює технологічні зміни, покращення якості життя, з іншого, створює негативні наслідки на довкілля, спосіб життя переселенців, зменшує сільськогосподарські угіддя, змінює традиційні форми сільського життя. В статті досліджуються позитивні та негативні наслідки цього процесу. The accelerated pace of global urbanization require meticulous attention to its consequences. On the one hand, it stimulates technological change, quality of life, on the other, creates a negative impact on the environment, lifestyle migrants, reduces farmland, changing traditional forms of rural life. The article examines the positive and negative effects of this process.