Дослідження з проблем ідентичності - Швед, І.А. (Слов’янський світ, 2012)
У статті аналізується колективна монографія, виконана на базі Інституту етнології Словацької АН, у якій розкривається явище колективної ідентичності; розглянуто проблеми ідентичності і статі, мови, релігійності, національності, етнічної меншини, конфлікту. В статье анализируется коллективная монография, исполненная на базе Института этнологии Словацкой АН, в которой речь идет о явлении коллективной идентичности; раскрываются проблемы идентичности и пола, языка, религиозности, национальности, этнического меньшинства, конфликта. The article reveals the review of the coauthored paper, which was done as at the Institute of Ethnology of the Slovakian Academy of Sciences. The paper highlights analysis of the collective identity, the problem of identity and gender, language, religion, nationality, ethnic minorities, conflict.