Символи природи в сирітських весільних піснях Гомельщини - Павлова, О.П. (Слов’янський світ, 2012)
У статті розглянуто образну символіку білоруських сирітських весільних пісень і варіативність їх виконання; виявлену основну характеристику образів-символів, що трапляються в текстах весільних пісень, виконуваних у різних районах Гомельського Полісся; показано основну семантику кожного символу, його використання та практичне значення. В статье рассмотрена образная символика белорусских сиротских свадебных песен и вариантность их исполнения; выявлена основная характеристика образов-символов, встречающихся в текстах свадебных песен, исполняемых в разных районах Гомельского Полесья; указана основная семантика каждого символа, его использование и практическое значение. The symbols and images of orphan Byelorussian wedding songs and their variants are studied in the article. The main characteristics of images and symbols taken from the wedding songs of Gomel region are revealed. The semantics of each symbol, its usage and practical value are shown in the article.