Об’єднання славістів Німеччини - Гайдученко, Л.В. (Слов’янський світ, 2012)
У статті висвітлено діяльність провідних інститутів Німеччини, де вивчають і проводять дослідження на матеріалі славістичних мов та культур. Увагу сфокусовано на основних центрах славістичних досліджень ФРН, зокрема на таких найпоширеніших напрямах, як полоністика, русистика, сербістика, богемістика, хорватистика. Окрему увагу приділено розвитку україністики в Німеччині. В статье освещена деятельность ведущих центров Германии, где изучают славистику. Внимание уделено основным центрам славистических исследований ГДР, в частности таким еe самым распространённым направлениям, как полонистика, русистика, сербистика, богемистика, хорватистика. Отдельное внимание уделено развитию украинистики в Германии. The article highlights the leading German centers, where Slavic is studied and researched upon. The attention is paid to the main Slavic institutions of the FRG, and its main directions Polish, Russian, Serbs, Checks, Croatian language and culture. The centers of Ukrainian language and cultures are also in the focus of attention.