Слово про вчителя - Новак, В.С. (Слов’янський світ, 2012)
Костянтин Павлович Кабашников (1927–2012) – видатний білоруський фольклорист, педагог, доктор філологічних наук, професор, лауреат Державної премії Білоруської РСР.