Адам Міцкевич і поляки в Криму, або Кілька слів про «Кримсько-польський збірник наукових праць» - Червінський, Г. (Слов’янський світ, 2012)
«Кримсько-польський збірник наукових праць» – це зібрання наукових робіт учених із країн Центрально-Східної Європи, що видається в Сімферополі з 2004 року. Проблематика «Збірника» – дуже широка й стосується як літературної спадщини Адама Міцкевича, який у 1825 році подорожував по Криму й свої враження від подорожі описав у циклі прекрасних сонетів, так і історії поляків на території колишньої Таврійської губернії й сучасної Автономної Республіки Крим.