Духовність: сфера сутності чи існування людини? - Караульна, Н. (Вісник НАН України, 2002)
Розглядається одна з вічних проблем філософії — проблема духовності. Доводиться, що
духовність не може бути зведена до результату суспільного чи індивідуального
культурного розвитку, а витлумачується як безперервний процес, в якому не вдається
фіксувати початок та кінець, у якому не існує дискретності. One of the eternal problems of phylosophy the problem of spirituality is considered. It is proved
that spirituality can't be reduced to consequence of social or individual cultural development. It
interpretate as a continuous process in which is impossible to fix the beginning and the end in
which the discretion isn't being.